Star Rat Enterprise

Az Enterprise űrhajó (angol villa stílusú patkánylak) a felfedező hajlamú föderációs csapat lakhelye. A legénység: Jean-Luc Picard kapitány, Worf hadnagy és Data parancsnokhelyettes. Jellemük erősen hajaz a nevükre, vagyis a Star Trek szereplők tulajdonságait viselik. Légy üdvözölve a patkányflottában! Janeway kapitány és Q rendhagyó bejegyzései a holofedélzetről.

Patkány TV

A képernyő két oldalán lévő nyilakkal tudsz lépkedni a videók között.

Költözés!

2008.10.23. 20:15 - Quetzalcoatl

Kedves olvasóink!

Rengeteg hajtépés, anyázás és idegroham után úgy döntöttünk, nem szórakozunk tovább a blog.hu technikai problémáival, és átköltözünk a bloggerre. Mostantól tehát itt olvashatjátok az űrpatkányok kalandjait:

HTTP://STARRAT.BLOGSPOT.COM

További jó olvasgatást kíván:

Captain Kate és Q

mini patkány

2008.10.20. 20:42 - Captain Kate

 Annyira helyes ez a kis legény, hogy ide kell biggyesztenem.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Köszönet a képért Gelo-nak!

 

Egy sikeresen teljesített kiküldetés pillanatképei

2008.10.19. 23:00 - Captain Kate

Androidunk, Data feladata ma egy idegen bolygó felderítése, épp társakat toboroz a kiküldetéshez . "Worf hadnagy, erősítse a csapatot, ha megkérhetem!" Jean-Luc Picard is csatlakozik, megfigyelőként.

A csapattársak és barátok vállvetve szállnak szembe a vörös bolygó veszélyeivel. Az idegenek megtévesztésére patkány formájú űrruhát öltenek.

A sötét, ismeretlen anyag évezredes titkokat rejt, az azt körülvevő mágneses mező megzavarja hőseink érzékelését.

Az idegenek által sugárzott jelek átvették az irányítást a legénység elméje felett. Picard kapitány megtámadja Data parancsnokhelyettest, aki futónövénynek képzeli magát, ezért vág IQ-light fejet a felvételen. A kiküldetésben lévő csapatot felsugároztuk és kigyógyítottuk a tévképzetekből. A legénység közötti bunyó azonban továbbra is folytatódik, Doktor Crusher, a hajóorvos értetlenül áll a jelenség előtt.

Worf hadnagy fejleszti az egyensúlyérzékét, miközben azt a latinumrudat veti vizsgálat alá, amit az átutazó ferengi kereskedők fizetségként hagytak húsz kiló dilítiumércért cserébe.

Rajtakaptuk Worf hadnagyot, amint a kimenő ideje alatt napfürdőt vesz a közeli bináris rendszer fényében.

Inspekció vendégek érkezésekor: Figyelni foglak, ember, véletlenül se tévedj tiltott területekre!

És a hét sztárfotója: Bátor legénységünk épségben jut ki a sötét spenótbányák alagútrengetegéből.

Holoregény 5234. rész: A legénység ma sem ismer lehetetlent

2008.10.12. 22:25 - Captain Kate

A felderítés folytatódik. Amint legénységünk veszélyt észlel, a berendezést és a környezetet nem kímélve szedi miszlikbe a gaz betolakodót. Volt-e ott valóban valami, vagy csak a borgok űztek tréfát velük? Nem számít, az áldozatokat eltakarítjuk, és a bátor csapat folytatja a küldetést.


Worf biztonsági főnök rettenthetetlenül néz szembe a veszélyekkel a párnák és takarók dzsungelében. Rossz nyelvek szerint nyitott szemmel szunyókál, de a rosszindulatú pletykálók nem látták, hogyan startol el leshelyzetből villanásnyi idő alatt, és veti rá magát a kifli képében megjelenő veszélyforrásra. Na ugye.


A pohár alján probiotikus, őszibarackos joghurtital, a mai kedvenc az itallapról. A folyadék megszerzése a következőképpen történik: hátsó mancsokkal megkapaszkodás, előrehajolás, némi egyensúlyozás farokkal, lenyúlás, tenyérben ital felemelése, tenyérből kiszürcsölés, a végén a tappancsok lenyalogatása. Ez az igazi zen élmény, lassan kiélvezni az élet minden cseppjét! 

Paparazzo fotósunk elkapott néhány pillanatot Data parancsnokhelyettes egy napjából, íme:


 


 

 

 

 

A jóindulatú, "háromig sem tudok számolni" arckifejezés senkit ne tévesszen meg, Data villámgyors és agyafúrt. A patkány mindig tudja, mire készülsz, különösen, ha te szeretnéd, hogy bemásszon a helyére és aludjon, miközben ő még játszana pár órácskát.


Az ógörög festészet helyett Data-t jobban lekötik a zsilipajtó működésének rejtélyei. Biztos, hogy itt lehet átjutni, de lássuk csak, hogyan is nyílik pontosan?


"Az imént láttam itt eltűnni egy idegen életformát. Beleolvadt a hajótestbe, vagy telepatikusan befolyásolta valaki a pozitronjaimat és csak hallucinálok?"


Később, a holofedélzeten: "Most én vagyok Don Android, a szotyicsempész banda teljhatalmú feje. Ne közelíts, Antonio, csak ha hoztál sült husit váltságdíj gyanánt!"


Jean-Luc Picard kikapcsolódásképpen a huszonegyedik századi, primitív kompjúterekkel bütyköl. A huszonnegyedik században élve nem érti, miért használt bárki is valaha vindózt a Földön.


Egy kék szemű, sármos pasi az űrből. Patkánylányok, vigyázzatok a szívetekre! 

 

Teleregény: bandázás, anyagozás, bunyó és szerelem a patkányhajón

2008.10.09. 08:57 - Captain Kate

Rövid képes beszámoló a szavakkal ki sem fejezhető züllésről. Akinek van szeme a látásra, az szörnyedjen. Akinek nincs szeme a látásra, az meg Stevie Wonder. Például.

A befüvezett Pumukli a Lecsúszott Rajzfilmhősök Szociális Otthonában

 

Kokó Jumbo (aka Privy) kanálban forrósítja a spacekake-et

 

 Lehúzom a ... mit is?

 

Tolják az anyagot, bambák is tőle.

 

Szerelmi viszony egy salátával

 

Kukabúvárok hullámpapírt keresnek, hogy tanyát verjenek a Keleti aluljárójában

 

Bandázás Don Ursoval: alvilági leszámolás a vadkapitalizmus csúszós parkettjén. Maguk szerint mit néznek? Ne akarják tudni.

Heti sztárfotó: Jean-Luc a zsebben

2008.10.06. 08:11 - Quetzalcoatl

 

Magaslati levegő

2008.10.05. 16:42 - Quetzalcoatl

Új projektre adtuk a fejünket a napokban: a legénység testépítő szenvedélyére apelláló mászókát készítettünk a ketrecgyártásból maradt faágakból, spárgából és néhány rongyból. A mászókának több előnye is van. Először is, a szavatosság lejárta után könnyen és anyázás nélkül kidobható, ellentétben például a könyvespolccal vagy a tévéasztallal. Másodszor, a legénység testmozgását bizonyos mértékben megnöveli (bár a napi 4-5 óra rohangászás mellett amúgy sem lehet különösebb panasz a fitneszprogramra). Harmadszor, a mászókára kötözött kis csomagocskákban elrejtett kaja felkutatása és hatástalanítása remek intellektuális kihívás. A legénység előszeretettel mászik fel és élvezi a magaslati levegőt.

Ha már az intellektuális kihívásoknál tartunk, Worf minden kétséget kizáróan megbizonyosodott róla, hogy az ajtón kívül is van élet, sőt, azt a tételt is felállította, hogy a kilinccsel kell valamit csinálni, hogy az ajtó kinyíljon. Legújabb főhadiszállása az ajtó melletti szék heverő tavalyi jegyzethalom, ahonnan tudományos alapossággal is meg tudja vizsgálni a kilincset és működését, és itt is élvezni lehet a magaslati levegőt. Bár még nem tudja magától kinyitni (remélhetőleg nem is tanulja meg), fél szemmel folyamatosan az ajtót figyeli, és ha valamelyikünk kimegy/bejön, Worf a másodperc törtrésze alatt a résnyire nyílt ajtóhoz tud transzportálni kiszökési célzattal.

Data annyira nem érdeklődik az ajtó iránt (bár néha vele is megesik, hogy odarongyol a résnyire nyíló dimenziókapuhoz), viszont teljes mellszélességgel segít a takarításban. Kedvenc műsorszáma a takarítószivacs lenyúlása és az ágy alá hurcolása, majd a szivacsot káromkodva kereső gazdán való röhögés. Néha a közellenségnek kikiáltott partvis ellen is lefolytat egy-két kommandós akciót. Ő a csapatban a Mr Nice Guy, kifejezetten kedves és barátságos állat.

S ha Data a Mr Nice Guy, akkor a kapitány a Mr Sweetheart. Hármójuk közül ő igényli legjobban a humanoid társaságot, és most már kifejezetten elvárja, hogy játékkal és dögönyözéssel szórakoztassuk. Előszeretettel mászik be a pulóverünk ujjába, és indul felfedezőútra a pulóver és a póló közötti alkonyzónában, hogy aztán a gallérunknál bukkanjon elő fület rágni. Egyébként egy kicsit szeparálódik a többiektől, kisajátította magának a függőágyat, és gyakran kezdeményez játékos verekedést. Bár az erőviszonyok még nem dőltek el, az a sejtésünk, hogy végül ő lesz a domináns.

A hét poénja kétség kívül az a pillanat volt, amikor felfedeztük, hogy tudományos alapossággal szétrágták a tévé és a dvd között futó kábelt. Az újonnan beszerzett kábelt terveink szerint bedörzsöljük egy kis atomerősségű zöldpaprikával. Tuti, hogy csak egyszer kóstolják meg, hehehe.